SPAN-DOME

GÉPSZEV-SPANDOME ZRT.

Kik vagyunk?

A Gépszev-Spandome Zrt. Magyarország egyik vezető ponyva tervező és gyártó cége. Az amerikai Spandome® szabadalom alapján kezdtük el a napfény- és esővédő, feszített ponyvatetők tervezését, gyártását és kivitelezését. A Spandome sátor napfény és esővédő tulajdonságát az igen tartós PVC-bevonatú poliészter ponyvának köszönheti.

Gyártás.

A Spandome Center, a gyártás és tervezés folyamatos továbbfejlesztésével nagyobb terek lefedését is lehetővé tette, mind feszített acélvázas ponyvaszerkezetekkel egyedi vagy standard kivitelekben, mind pedig fújt sátrakkal. Cégünk a PVC PES ponyva gyártás mellett a PTFE – teflon üvegszálas ponyva gyártásával is foglalkozik.

Területeink.

sportlétesítmények, fedett uszoda, tenisz csarnok, foci pálya, kispályás futball, kézilabda, korcsolya- ill. hokipálya stb. (drótkötél merevítéses légtartásos-, fújt-; hagyományos légtartásos- és Spandome rendszerű szilárdvázas csarnokok),

bevásárló központok, raktársátrak,

repülőgép hangárok, munkagép-, vontató garázs,

szabadtéri koncertsátrak,

autókereskedések (Spandome),

party sátrak (Minor),

Tervezés. Fejlesztés.

A Spandome Center Kft. tervező és fejlesztő csoportja a feszített membránhéj szerkezetek tervezését korszerű szoftverekkel végzi. Az alakkereséshez és a statikai analízishez a geometriai és anyagi nem-linearitást is modellezni képes, végeselem programokat használunk. Speciális szerkezetek esetén a figyelembe veendő szélterhek értékét a Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve, szélcsatorna kísérletekkel határozzuk meg.

A ponyvaszerkezetek az esetek többségében kettős görbületű, nem síkba teríthető felületek, ezért a szerkezetek legyártásához szabástervekre van szükség, amelyeket ugyancsak speciálisan ponyvaszerkezetekhez fejlesztett programokkal készítünk. A membránhéjat alátámasztó szerkezetek részletes megtervezését CAD programok felhasználásával végezzük.