SPAN-DOME

GÉPSZEV-SPANDOME ZRT.

Légtartásos

sátrak

Air dome with 3 layers (for 2 tennis courts) Dnyipro, Ukraine 2013

Légtartásos sátraink

A légtartásos sátrak, különleges, dinamikus építmények, amelyeknek ponyvaszerkezete befújt levegővel van fenntartva. Ideiglenes, oszlopmentes térre ad lehetőséget, leggyakrabban teniszpályák, beltéri focipályák és uszodák fedésére szoktuk alkalmazni. A hőszigetelés végett, két vagy három rétegűként készül, mely rétegek közé levegő van fújva, továbbá lehet hőszigetelt, melyen az UV álló takarófóliával védett hőszigetelő réteget drótkötélháló tartja a helyén. Természetesen ez a szerkezetünk is megfelel  a szél- és hóterheknek, legtöbb ügyfelünk szezonálisan is alkalmazza, így téve kihasználhatóvá kültéri sportlétesítményeket a téli hónapokban is.

Zsilipajtók

Energiatakarékosság

Egyrétegű

Az egyrétegű légtartásos sátor esetében a sátor fala egy szimpla PVC ponyvából áll. Ideális és költségkímélő megoldás, amennyiben nincs szükség hőszigetelésre, pl. raktárok esetében.

Kétrétegű

A kétrétegű légtartásos sátor esetében, a rétegek közé, egy külön gépészet levegőt pumpál, ezzel javítva a hőszigetelést.

Drótköteles

A drótköteles légtartásos sátoron, különálló hőszigetelő réteg található. Külön gépészetet nem igényel, továbbá a külső UV álló takarófólia könnyen és olcsón cserélhető, így a belső rétegek szinte végtelen alkalommal újrahasználhatóak.

Háromrétegű

A háromrétegű légtartásos sátornak van a legjobb hőtartása, a külvilágtól két különálló légréteg választja el a belteret.